• Na uitgebreid overleg met collega-bestuurders van Alcmaria Victrix heb ik als Voorzitter van The Herons woensdag 1 juni jongstleden de coaching staff van het combi-team Herons-Alcmaria op tijdelijk non-actief gesteld en de Hoofdcoach gevraagd zijn functie neer te leggen. Dit alles in een goed en constructief overleg, met grote dank aan beide coaches voor hun inzet tot op heden.

  Hoewel de stand in de competitie wellicht anders doet vermoeden is de sportieve prestatie niet de aanleiding voor deze stap. De belangrijkste reden is dat wij als bestuurders niet meer verwachten dat de beoogde doelstellingen voor deze samenwerking, op de wijze waarop er op leiding werd gegeven aan dit team, gehaald zouden worden. In het belang van de individuele spelers, de staff, het team, de samenwerking en beide verenigingen is daarom besloten dat een wisseling van de wacht nodig is.

  In navolging van deze moeilijke beslissing is direct gestart met zoeken naar een geschikte opvolger als Hoofdcoach van het combi-team Herons-Alcmaria. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen meedelen dat Eelco Jansen deze taak in de functie van Hoofdcoach voor het resterende deel van het seizoen op zich wil nemen. Eelco was al betrokken bij het combi-team Herons-Alcmaria als Pitcher Trainer. Wij danken Eelco voor zijn bereidheid en flexibiliteit bij het nemen van deze stap.

  Omdat het wellicht uitleg behoeft welke doelstellingen er dan zijn, hieronder paragraaf 1 uit de samenwerkingsovereenkomst die getekend is tussen The Herons en Alcmaria Victrix voor aanvang van onze samenwerking begin dit jaar. Een sportieve doelstelling is overigens niet benoemd en wordt elk jaar opnieuw bepaald in overleg met de coaching staff.

  1. Doelstellingen.
  De volgende doelstellingen zijn bepaald als onderdeel van deze samenwerking.

  1. Het vormen en behouden van een stabiel en toekomstbestendig combinatie-team in de Honkbal Senioren 1e klasse met voldoende sportieve uitdaging die past bij de verenigingsdoelstellingen.
  2. Het bieden van een platform om de opleidingslijn binnen beide verenigingen te ondersteunen en de ontwikkeling van eigen talent in de verenigingen verder te stimuleren.
  3. Het bieden van een kans voor honkballers in de regio om op het hoogst mogelijke niveau te kunnen spelen in de eigen regio.
  4. Het vertegenwoordigen van de sport, het uitdragen van de honkbalcultuur en het verbinden van sporters en verenigingen in onze regio.

   

  Robin Verburg
  Voorzitter BC The Herons