• We stoppen met het aanvullen van deze blog-/nieuwspost en gaan verder in ons Coronadossier


  UPDATE 25-04-2020: Inmiddels is het iedereen wel bekend dat de jeugd van 6 tot en met 18 jaar na 28 april onder strikte voorwaarden weer mag trainen. Het bestuur is op dit moment druk bezig met het uitwerken van een protocol waarmee de trainingen weer kunnen aanvangen. Het eigen Herons Protocol is een aanvulling op het Generieke Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF en de sportspecifieke aanvulling door de KNBSB. Het protocol van de KNBSB is ten tijde van dit schrijven zelfs nog in conceptfase daar het nog niet goedgekeurd is door het VWS/RIVM. De reden voor een eigen aanvulling gericht op onze situatie is omdat het bestuur van mening is dat de afspraken helder en duidelijk moeten zijn om trainers, coaches en jeugdleden op een zo veilig mogelijke manier en binnen door de overheid en KNBSB gestelde regels te laten trainen op onze velden en met ons faciliteiten. Dit eigen protocol wordt eerst aan ons Kader voorgelegd voordat we verder gaan. De doelstelling is om dat dit weekend nog af te ronden. Ook moeten we wachten op de aanpassing van de noodverordening vanuit de Gemeente Heerhugowaard voordat onze velden weer gebruikt mogen worden. Onze verwachting is dat het openstellen van onze velden gepaard gaat met het opleveren van een clubspecifiek protocol. Concreet verwachten wij in de loop van volgende week pas te kunnen communiceren wanneer de trainingen weer gaan starten. Wij zullen deze informatie delen via mail, website en social media. Alvast dank voor jullie begrip en geduld! Wil je meer informatie over het Generieke Protocol Verantwoord Sporten van het NOC*NSF? Klik dan hier. Wil je meer informatie over het concept Sport Specifieke Protocol van de KNBSB? Klik dan hier.


  UPDATE 01-04-2020: In navolging van het advies vanuit de regering en de KNBSB. Alle sportfaciliteiten blijven in ieder geval gesloten tot 28 april. De competitie zal daarom ook niet eerder kunnen starten dan 19 mei aanstaande (28 april + 3 weken voorbereidingstijd). Uit het schrijven van de bond.

  "..In de week vóór 28 april beoordeelt de overheid wat er voor de periode daarna nodig is. De KNBSB geeft op basis van die beoordeling ofwel een go voor de start van de competities of stelt de competitiestart wederom uit. Deze week neemt de afdeling Competitiezaken contact op met de verenigingen om een inventarisatie te doen welke wensen er bij de verenigingen leven voor de opzet van de competities wanneer deze weer van start mogen gaan.."

    Onze velden en clubhuis blijven dus in ieder geval tot en met 28 april foul territory en dus niet beschikbaar voor training of bijeenkomsten.


  UPDATE 19-03-2020: aangaande het gebruik van de binnen- en buitensportruimte heeft Heerhugowaard Sport vandaag het volgende bericht gestuurd.

  " ..Wij willen u erop wijzen dat naast alle binnensportaccommodaties ook de buitensportaccommodaties gesloten blijven tot 6 april i.v.m. de coronacrisis. Ook de velden zijn tot die tijd niet toegankelijk en mogen dus ook niet opengesteld worden om "even te sporten". Er geldt een algeheel sluitingsverbod.

  Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
   
  Met vriendelijke groet,
  Heerhugowaard Sport N.V..."

   


  UPDATE 14-03-2020: In navolging van de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de regering en RIVM zijn ook onze activiteiten opgeschort tot in ieder geval 6 april. Wees wijs en ga ook niet zelfstandig trainen of bijeenkomen op de velden of in het clubhuis.


  Vanwege de verregaande maatregelen die vanmiddag door regering en het RIVM zijn afgekondigd en het advies van het NOC*NSF en KNBSB hebben wij als bestuur in overleg met het kader besloten ook onze trainingen en oefenwedstrijden in ieder geval tot 31 maart niet door te laten gaan. Ons advies is ook om zoveel mogelijk de overige bijeenkomsten en vergaderingen op te schorten of af te zeggen. Alle trainers en coaches zijn inmiddels ingelicht. Het wedstrijdsecretariaat zal de verplaatsing of afzegging in gang zetten. Vooralsnog gaan de trainingen bij Sparks Haarlem door voor de meiden die in een samenwerkingsteam zitten. Check zelf met jouw coach of daar verandering in komt. Wedstrijden zijn wel afgelast. Wil je meer informatie?

  1. Vraag het de club bestuur@herons.nl of tc@herons.nl.
  2. Lees de informatie op de website van de KNBSB. (LINK)
  3. Lees de informatie op de website van het NOC*NSF. (LINK)

  Wij hopen dat wanneer de competitie begint, het leven weer zijn normale gang heeft gevonden en dat wij onze eerste wedstrijd gewoon kunnen spelen. Wij houden jullie op de hoogte via de site en onze social media kanalen.