• Op zaterdag 23 juni 2018, terwijl een groot deel van onze leden zich vermaakten op het Mixsoftbaltoernooi hebben een aantal vrijwilligers en Vrienden van The Herons aan een sponsorfietstocht meegedaan. De fietstocht is georganiseerd door Stichting Nut in samenwerking met Omnisport. Een fietstocht waarbij verenigingen konden inschrijven en ontvingen daarvoor € 30,00 euro per fietser, met een maximum van 10 deelnemers. Ook stichtingen konden mee doen. Ik dacht The Herons en de Vrienden van The Herons, dat zou mooi zijn. Beide besturen hadden zich aangemeld, nu nog 20 fietsers, dat moest toch lukken? Dat was iets te hoog gegrepen. Wel waren er een aantal vrijwilligers, die zich spontaan aanmelden. Top!!

  Uiteindelijk hadden wij totaal 13 fietsers waar we erg blij mee waren. We vertrokken om 10.00 uur vanaf sporthal zuid. Er waren veel deelnemers totaal, ongeveer 850 heb ik begrepen. Christa Wegman vroeg of wij genoeg mensen hadden. Nee dus waarop zij wilde met een vriendin graag met ons wilde fietsen, en zo gingen we niet met 13 maar met 15 fietsers op weg. Iedereen ontving een tasje met versnaperingen voor onderweg.

  De weergoden waren ons goed gezind. Op de dijk kregen we even flink wind tegen maar dat past in ons polderlandje. Omnisport had een mooie tocht uitgezet en vrijwilligers zorgden bij kruispunten voor een veilige oversteek. Op het industrieterrein was een stempelpost en voor ieder een kopje koffie/ thee, Hou en Trouw ontving ons met een muzikale omlijsting, heel gezellig. Nog een paar kilometer en we hadden de 30 kilometer tocht volbracht en konden ons afmelden bij de sporthal waarbij wel een totaal bedrag van 450 euro voor de club hebben verdiend.

  Onze dank gaat natuurlijk uit naar Stichting Nut en het jubilerende Omnisport voor dit mooie gebaar naar de verenigingen. Natuurlijk danken wij de fietsers die zich hebben ingezet voor het goede doel.

  Namens The Herons en de Vrienden van The Herons,
  Joke Hofkes

  Succesvolle sponsorfietstocht door Herons vrijwilligers