• Van 17 tot 22 augustus hebben 17 meiden van Herons en Sparks deelgenomen aan het Sizzling Fastpitch Tournament op Gozo.

  Naar aanleiding van het succesvolle bezoek van het Ghajnsielem Redcoats softballteam in 2016 aan The Herons hadden wij nog een bezoek aan het eiland Gozo nabij Malta tegoed. Na bijna een jaar plannen was het 17 augustus dan ook zover. 17 meiden en 9 volwassenen als begeleiding vertrokken per vliegtuig vanaf Eindhoven naar Malta om vervolgens door te reizen naar Gozo een klein eiland voor de kust van Malta, ongeveer half zo groot als Texel. Daar werden in 3 dagen 6 wedstrijden in temperaturen ruim boven de 30 graden gespeeld.

  Vanuit The Herons reisden 9 meiden mee, vanuit Sparks 8. Coaching werd verzorgd door coaches Mirjam, Quita en Andre van The Herons. De organisatie lag in handen van Angelique, die ook het programma in 2016 voor de Maltezers had samengesteld.

  Uiteindelijk gingen de meiden van Sparks met de eerste plaats aan de haal en werden de meiden van The Herons nipt laatste. Door de tweede plaats te pakken in dit toernooi hebben de Redcoats aangetoond aan de Maltezer regering dat zij zich positief ontwikkelen. Op Malta of Gozo is geen enkel honk- of softbalveld te vinden. Alle wedstrijden worden op kunstgras voetbalvelden gespeeld. De regering heeft op basis van de ontwikkeling van de Redcoats besloten dat er op termijn toch een veld wordt aangelegd.

  Meer weten? Lees het verslag van het Sizzling Fastpitch Tournament op Gozo hier.

  Sizzling Fastpitch op Gozo. 1

  Herons in het blauw en Sparks in roze staan klaar voor ontvangst van de prijzen.