• Jawel, eindelijk gaat het beginnen! De langverwachte renovatie van het softbalveld en daarmee ook de rest van het ballpark start aanstaande dinsdag 5 oktober.

    Nog even voor degene die het gemist hebben. In maart van dit jaar heeft de Gemeenteraad besloten ruim 1 miljoen Euro te investeren in een aantal sportaccommodaties in onze gemeente. Aan The Herons is een bedrag toegekend van ongeveer € 340.000,00 om het softbalveld te renoveren en meteen te verplaatsen naar de andere kant en om wedstrijdverlichting te plaatsen bij het honkbal hoofdveld en het nieuwe softbalveld.

    Na een operationeel overleg met leden van het bestuur, de projectgroep, Heerhugowaard Sport, de aannemer en uitvoerder op vrijdag 25 september en een startvergadering op vrijdag 1 oktober weten we nu de globale planning en impact op onze vereniging.

    De aannemer start dinsdag 5 oktober met de eerste werkzaamheden,   het ruimen van de backstop en overige hekken bij het softbal veld. Vervolgens zal de toplaag, het gravel, verwijderd worden alsook het onderliggende lava wat er ter verharding van het veld ligt. Beiden zullen worden hergebruikt in de nieuwe ' warning track' van het softbalveld. Daarna zal gestart worden met het graven van het infield van het nieuwe veld en de opbouw van de benodigde lagen. Als laatste worden de hekken en lichtmasten geplaatst. In de tussentijd zal ook gestart worden met de voorbereidingen voor het plaatsen van lichtmasten rond het hoofdveld.

    Dit is een historisch moment voor The Herons! Laten we vooral genieten van het feit dat wij als vereniging zo'n mooie upgrade mogen ontvangen. Het stelt ons in staat om verder te werken aan onze doelen. Meer honk- en softbal in de regio. Meer honk- en softbal voor meer leeftijdsgroepen. Recreatief en richting hogere klassen. Ik kan niet wachten tot de eerste keer de lampen aangaan en ons ballpark en de velden prachtig uitgelicht zijn. Denk aan al die mooie avondwedstrijden die gaan komen! Het wordt fantastisch!

    Alle voortgang rond de renovatie kan je volgen via onze socials en onze speciale projectpagina www.herons.nl/ballpark