• Pieter en Jannie waren afgelopen november 50 jaar getrouwd en ze zijn 50 jaar lid geweest van de Herons.

    Dat verdiend een bloemetje. Na 50 jaar hebben ze besloten om hun lidmaatschap bij The Herons op te zeggen. Niet dat ze stil gaan zitten want ze zijn lid geworden bij onze buren Ça Roule bekend van de Jeu des Boules variant Petanque.

    50 jaar geleden kwamen ze in aanraking met onze sport toen ze wandelden door het Rosarium en The Herons daar een potje honkbal speelde. Gefascineerd omdat ze er niets van begrepen bleven ze kijken…. En ze bleven hangen!

    Janni speelde in het eerste softbal team dat de Herons kende. Dat was een bijzonder jaar want vele dames waren ook zwanger. Pieter speelde honkbal en later ook softbal. Die sport vond hij eigenlijk ook wel leuker. Hij werd scheidsrechter en was zo goed dat hij ook internationaal scheidsrechter werd. Vele buitenlandse reizen (o.a. ook Australië) waren het gevolg. Maar het was ook moeilijk te combineren met hun werk als onderwijzers. Dat maakte dat hij later official scoorder is geworden en het (iets) rustiger aan is gaan doen. Ze hebben ook Peanutball gedaan en hadden onder andere de broertjes Blokdijk in hun team. Beide zijn altijd actief als trainers en coach gebleven bij recreatieve teams en later ook maar liefst 9 jaar actief bij het G-Honkbal team. Zowel Janni als Pieter eindigde hun carrière bij het Slowpitch team en tot voor kort ook nog actief in de Clubhuiscommissie.

    In het jubileumjaar 2018, waarin The Herons haar 50-jarige bestaan vierde is Pieter benoemd tot Lid van Verdienste voor zijn inzet voor de vereniging en de sport.

    Janni en Pieter zijn het toonbeeld van verenigingsgevoel en trouw naar de club, onvermoeibaar en staan altijd klaar. Wij gaan ze missen, de buren boffen maar weer met zulke toppers!