• Afgelopen weekend en Pinkstermaandag vond het jaarlijkse Little League toernooi plaats. Het grootste honk- en softbal toernooi van nederland met honderden enthousiaste spelers. Teams worden regionaal geformeerd en dus speel je altijd met teamgenoten van andere clubs. Wat natuurlijk erg leuk en leerzaam is. Onze Herons meiden uit U12-1 Pien, Bo, Sara en Ruby waren van de partij voor softbal in de jongste leeftijdscategorie The Littles (10 tm 12 jaar).

  Nadat op zaterdag de eerste twee wedstrijden een verlies en een winst opleverden kwamen de dames met een gelijk spel en winstpartij op zondag alsnog in de halve finale terecht die op maandag werd gespeeld. Deze wisten zij met 1 punt verschil (6-7) te winnen van South West Thunders. Daarmee een plaats in de finale zeker te stellen. Deze finale werd gespeeld tegen East Pro's en uiteindelijk gewonnen met 1 tegen 2. Mede door de sterke pitching van Pien op haar teammaatje Bo die achter de plaat zat. Met 7 strike outs was zij te sterk voor de tegenpartij.

  Met het Nederlands Kampioenschap op zak mogen de meiden zich gaan opmaken voor de "Regionals" ofwel het EK. Dit zal gespeeld worden van 29 juni tot en met 2 juli in Kutno (Polen) en daarmee deze jonge softbalsters dus officieel Internationals maken. Een EK winst betekend World Series in de Verenigde Staten.

  Wij wensen het team de komende tijd veel plezier met trainen en veel succes op het toernooi!

  Maar er is meer....

  Niet alleen waren Herons meiden vertegenwoordigd bij The Littles. Ook de Juniors (12 tm 14 jaar) werden versterkt door 2 van de "onzen". Kyra en Kiki hebben met hun team Northern Lights uiteindelijk de halve finale bereikt en moesten daar helaas het onderspit delven tegen Kennemerland. Nina, Floor, Marissa, Chloe en Zyna speelden met de Seniors (13 tm 16 jaar) eveneens onder de naam Northern Lights en hebben de 4e plaats behaald. In de nieuwe regelgeving betekend dat zij 3 speelsters voor het selectieteam voor het EK mogen leveren.

  Honkbal was wat minder vertegenwoordigd. Traditioneel gaan zij onder de naam Nighthawks. Bij de Littles speelden Benjamin en Dani mee. De Intermediates, de leeftijdsgroep 11 tm 13 jaar, werden eveneens onder Nighthawks versterkt door onze jongens Thijmen en Luca en Keano. Zij kwamen tot de halve finale.

  Al met al.. Even snel geteld (met dank aan Laura) 15 jeugdleden die aan dit toernooi hebben meegedaan. Een bijzonder mooi resultaat.