•  

  Op zaterdag 10 juni heeft The Herons als een van 6 deelnemende verenigingen de Landelijke Beeballdag voor ons cluster mogen organiseren. 

  Deze editie bij The Herons stond in het teken van het 50-jarig bestaan van onze vereniging en daarom was er ook gebak voor bij de koffie. Om 10:00 startte het toernooi met een gezamenlijke warming-up voor de kleintjes onder leiding van niemand minder dan Bianca Mooi en Famke Gildemacher. Beide dames komen als international uit voor Nederland in de dames honkbalcompetitie. Natuurlijk werden de 3 eerste ballen geworpen door Mr Honkbal Gé van Berkel aan wie het toernooi ook is opgedragen.Landelijke Beeballdag 2018

  Na de warming up werden de wedstrijden gespeeld. Door de goede opkomst van niet minder dan 8 teams moest er veel gespeeld worden. Dat is soms wel wat lastig voor de kleintjes, maar coaches en ouders hadden de wedstrijden strak in de hand. Er zijn mooi acties gemaakt en goed gespeeld. De uitslag was vreemd genoeg overal hetzelfde, namelijk 11-11.

  Ook Bee de Beeball Bij kwam nog even langs om bij sommige wedstrijden een balletje te slaan en natuurlijk om op de foto te gaan met alle spelers en teams. Tussen de wedstrijden door konden de spelers zich vermaken met allerhande spellen en een enorm luchtkasteel om in te springen. Wie trek had zat goed vandaag. Naast de gebruikelijke broodjes uit de kantine was er ook een heuse wafelkraam. Daar werd gretig besteld. Honk- en Softbal speciaalzaak Nihek was helemaal uit Haarlem gekomen om spelers, coaches, broertjes en zusjes te voorzien van nieuwe slaghandschoenen, knuppels en meer.Landelijke Beeballdag 2018

  Een bijzonder geslaagde dag, mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers in de vorm van commissieleden, ouders, jeugdleden, trainers en coaches. En natuurlijk door de deelemers van DVH, Urbanus, Double Stars, Olympia Haarlem en natuurlijk onze eigen Beeballers van The Herons. Petje af voor jullie inzet!

  Landelijke Beeballdag 2018