• De nieuwe veldverlichting is natuurlijk prachtig, maar in deze tijd waarin de kosten per verbruikte kWh nogal kunnen oplopen is het besparen van energie natuurlijk ook een belangrijke factor. Met de komst van de veldverlichting is het zaak de kosten voor energie te blijven monitoren en waar mogelijk te reduceren.

    Een van de aangeraden opties is het compleet "verledden" van je verlichting. Oftewel retrofitten van je bestaande armaturen met geschikte LED-verlichting. Daarmee kan je direct besparen op je maandelijkse kosten. Omdat we hiervoor financieel ruimte hadden heeft Penningmeester Ronald zich laten informeren door diverse partijen en hebben wij met Hollandlamp uit Heerhugowaard een mooie deal kunnen maken. In ruil voor wat extra korting in de vorm van sponsoring hebben wij bij Hollandlamp voor alle armaturen nieuwe LED-verlichting aangeschaft. Deze nieuwe lichtbronnen worden binnenkort door enkele vrijwilligers uitgewisseld met de oude lichtbronnen, waarvoor uiteraard alvast hartelijk dank!

    Via deze weg wil ik ook graag Jeroen van Hollandlamp bedanken voor het meedenken en de samenwerking.

    Volgende stap wordt het plaatsen van een flinke zonnestroom installatie op het dak! Daarover later meer. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn al begonnen!

    Energiezuinige verlichting! Dank Hollandlamp! 1