• Zo aan het einde van het seizoen willen besturen altijd vergaderen om het afgelopen seizoen te evalueren.

  Op 28 oktober vond dan ook de zogenaamde Clusterbijeenkomst van de KNBSB plaats. Onze vereniging was zo gastvrij om deze bijeenkomst in ons clubhuis te laten plaatsvinden. De Clusterbijeenkomsten zijn voor alle verenigingen in het cluster Noord-Holland. Van de 11 verenigingen in het cluster waren er maar liefst 9 vertegenwoordigd en met een opkomst van 18 bestuurders was het volle bak. Onderwerpen van gesprek waren vooral de problemen rondom het vinden van geschikt kader, nieuwe leden en andere zaken die rondom een sportclub spelen.

  Het onderwerp samenwerken is uitgebreid besproken, en hier en daar zien wij steeds vaker vertrouwen ontstaan in de wijze waarop in het cluster kleine teams door middel van samenwerking toch in competitie gehouden kunnen worden. Mooi om te zien dat de verenigingen elkaar steeds meer gaan vinden. Ook nu is weer afgesproken dat de TC van elke vereniging in januari bij elkaar komt bij Cromtigers om de competitie door te nemen. Dat was vorig jaar voor het eerst en is zeer goed bevallen.

  Clusterbijeenkomst, Congres én de Nol Houtkamp Award

  Het KNBSB Congres.

  Afgelopen zaterdag 2 november vond het jaarlijkse najaarscongres van de KNBSB plaats. Helemaal naar Vianen voor een jaarvergadering met alle bestuurders van de honk- en softbalverenigingen in Nederland. Helaas waren er slechts 40 verenigingen van ongeveer 160 verenigingen die Nederland telt aanwezig. Desalniettemin leuk om te doen, en zeer leerzaam. Er wordt veel gediscussieerd en de KNBSB wordt vaak het vuur aan de schenen gelegd, maar allemaal met één doel en insteek. Passie voor onze sport en het in stand houden en laten groeien van het aantal leden en aantrekkelijk honk- en softbal bieden.

  Naast discussies en stemrondes over begrotingen, contributies en wijzigingen in reglementen is er ook aandacht voor de mensen die onze sport maken. De sporters die alles inzetten voor onze sport, die ambassadeurs zijn en die net dat stapje meer maken. Zij worden geëerd tijdens de Award Ceremony die naar oer-Hollands model relatief sober is, maar waar met veel respect het werk van de award-winnaars in het licht wordt gezet.

  De Nol Houtkamp Award die wordt uitgereikt aan een persoon die zich bovenmatig heeft ingezet voor de ontwikkeling van onze sport. Dit jaar is de Award uitgereikt aan Sandra Gouverneur. Ooit begonnen bij The Herons en uitgevlogen naar vele clubs in binnen en buitenland, ex Olympiër en oud international voor Nederland. De KNBSB zegt er het volgende over.

  Nol Houtkamp Award
  De Nol Houtkmap Award werd gewonnen door Sandra Gouverneur van Olympia Haarlem. Sandra begon direct na haar actieve loopbaan als speelster als coach bij Jong Oranje. Tevens zet Sandra zich in voor allerlei activiteiten die voor de softbaljeugd worden georganiseerd, waaronder Softbal against Cancer. Op dit moment geeft Sandra leiding aan het trainingsprogramma van het softbalinitiatief in Haarlem, the Gators. Sandra Gouverneur is in 2005, mede op eigen initiatief, gestart met een LOOT-softbal aan het Willem Blaeu College in Alkmaar.

  Wij feliciteren Sandra met deze welverdiende Nol Houtkamp Award. Wij zijn trots dat onze vereniging aan de basis heeft gestaan van haar succes en dat zij heden ten dage nog steeds een warm hart toedraagt aan onze club en onder andere betrokken blijft als adviseur van onze TC.

  Clusterbijeenkomst, Congres én de Nol Houtkamp Award 1