• Bardiensten

  Waarom?
  Bardiensten of verenigingstaken zijn belangrijk voor The Herons omdat we met z'n allen de vereniging dragen. The Herons is afhankelijk van de inzet door vrijwilligers om te kunnen blijven sporten, een gezellig, schoon en functioneel clubhuis te houden en ons primaire proces te blijven ondersteunen. 

  Een bardienst is een van de verenigingstaken die ook nog eens geld genereerd voor de vereniging. Hiermee kunnen we de contributie laag houden en investeringen doen in opleidingen van kader en arbitrage, materiaal en betalen we de vaste lasten. En niet te vergeten. Een geopend clubhuis biedt onze bezoekende teams een warm onthaal. Goed gastheerschap is eveneens een belangrijke eigenschap die The Herons nastreeft. 

  Voor wie?
  Bardiensten worden alleen toegewezen aan leden van 16 jaar of ouder. Ben je jonger dan 16 jaar, dan wordt de bardienst toegewezen via het lid, aan een van de ouders (1e ouder contact in Sportlink). Om alcoholische dranken te mogen schenken dien je in het bezit te zijn van een IVA certificaat. Instructie Verantwoord Alcohol schenken. Als je dit certificaat niet hebt, en je schenkt wel alcohol, riskeer je voor jezelf en de vereniging een hoge boete. Lees bij "praktische informatie" wat je moet doen om dit certificaat te behalen. Het kost je niet meer dan 20 minuten, het is gratis en je hele leven geldig.

  Overige verenigingstaken zoals schoonmaakwerk en scheidsrechterstaken kunnen eveneens vanaf 16 jaar of ouder worden toegewezen aan het lid zelf. 

  Toewijzing bardienst.
  Elk lid, of ouder/verzorgen van een minderjarig lid, krijgt minimaal 1 en maximaal 2 bardiensten per seizoen toegewezen. De bardiensten voor de wedstrijden worden toegewezen door de Co√∂rdinator Bardiensten vanuit de Clubhuiscommissie. Als je voor een minderjarig lid een bardienst invult, heb je die in de regel tijdens de wedstrijd van jouw eigen kind. Als je zelf een bardienst moet invullen, heb je die in de regel niet tijdens jouw eigen wedstrijd. 

  Als je meer controle wilt over de invulling van de bardiensten, dan kan je vooraf opgeven wanneer je de bardienst wilt invullen. Je dient hiervoor de App van Sportlink te gebruiken. Deze App is zowel voor Android als IOS beschikbaar. Meer informatie over de App vindt je bij "Praktische Informatie". 

  Een bardienst ruilen.
  Als je een keer jouw toegewezen bardienst niet kan invullen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervanging. Je kan binnen jouw huishouden natuurlijk wisselen, lukt dat niet dan kan je ruilen binnen het team of anders met een andere ouder of lid van 18 jaar of ouder. Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om de bardienst af te kopen. 

  Ruilen kan je eenvoudig via de Sportlink App doen. Als je boven de 18 jaar of ouder bent, dan wordt de bardienst aan jou persoonlijk gekoppeld. Ben je ouder van een minderjarig lid, dan wordt de dienst aan jouw kind gekoppeld en automatisch dus aan jezelf. Als je de Sportlink App hebt ingesteld op jouw kind(eren) dan kan je de diensten ook ruilen binnen de App. 

  Een bardienst invullen.
  Zodra je een bardienst ingeroosterd krijgt, wordt je ruim voordat de dienst begint verwacht in het clubhuis. Ben je de eerste vrijwilliger van die dag, dan maakt de Sleutelhouder, die het clubhuis opent, je wegwijs. Neem je een dienst over van iemand die voor jou een dienst heeft gedraaid. Dan wordt je door jouw voorganger op weg geholpen. Als je de laatste dienst van de dag hebt, zorg je ervoor dat alles schoon en opgeruimd is. De instructies hiervoor kan je vinden bij de bar. Zorg dat je op tijd stopt. Schoonmaken en opruimen hoeft niet meer dan 20 minuten te kosten als je op tijd begint. Aan het einde van jouw dienst komt de Sleutelhouder het clubhuis afsluiten. Wacht op hem of haar voordat je naar huis gaat. De sleutelhouder is niet degene die komt opruimen! 

   Praktische informatie.

  • Instructie Verantwoord Alcohol Schenken.
   Link naar de E-learning van NOC*NSF en GRATIS toets. 
   Als je de toets met goed gevolg hebt gehaald stuur je certificaat dan naar clubhuis@herons.nl. Jouw certificaat komt in het boek met alle andere personen die het certificaat hebben gehaald. Dit is verplicht en bij controle door de gemeente wordt dit boek nagekeken.
  • Sportlink App voor Android en IOS.
   Link naar de informatiepagina over activatie van de Sportlink APP.
   Met de App kan je jouw eigen gegevens in Sportlink beheren en ook die van jouw kinderen als je zelf geen lid bent. Ook jouw voorkeuren voor de bardiensten en andere verenigingsactiviteiten. Ook ontvang je nieuws en pushberichten van The Herons.
  • Een bardienst ruilen of je voorkeuren voor verenigingstaken vastleggen.
   Link naar de informatiepagina van Sportlink over het vastleggen van jouw voorkeuren.Wil je meer controle over jouw verenigingstaken, in de Sportlink App kan je jouw voorkeuren voor bardiensten vastleggen, maar ook voor andere verenigingstaken zoals een scheidsrechterdienst of eventuele schoonmaak werkzaamheden. 

  Heb je meer vragen over bardiensten, stuur dan je vraag naar bardienst@herons.nl. 

 • Wie heeft er bardienst deze week?

  Naam Of Ouder(s) VanDatumAanvang DienstEinde DienstLocatie
  Jonge, A. de (Anna)25-05-202415:0018:00Clubhuis
  Lammerts, K. (Kiki)25-05-202415:0018:00Clubhuis
  Afgeschermd26-05-202409:0012:30Clubhuis
  Afgeschermd26-05-202409:0012:30Clubhuis
  Onderwater, R. (Rick)26-05-202415:3018:00Clubhuis
  Verburg, R. (Renzo)26-05-202415:3018:00Clubhuis
  Groot, S. (Stijn)01-06-202409:0013:00Clubhuis
  Mizee, R. (Ryco)01-06-202409:0013:00Clubhuis
  Afgeschermd02-06-202409:0012:00Clubhuis
  Afgeschermd02-06-202409:0012:00Clubhuis
  Baar, L. van (Lisa)02-06-202412:0014:30Clubhuis
  Deege, J. (Jelissa)02-06-202412:0014:30Clubhuis