• 50 Jaar BC The Herons - Jubileum informatie

  In december 1968 komen Arie Benjamins, Johan van Esch, Frans Schouten, Wim Beaufort en Bert Kamerling samen en besluiten een oproep te doen in de krant of er belangstelling zou zijn om een honkbalvereniging op te richten. De oprichtingsbijeenkomst werd gehouden in de toenmalige Coca Cola-fabriek op de Zandhorst. Er bleek veel belangstelling en meteen melden zich 15 leden aan. De naam The Herons (De Reigers) was snel gevonden. Na inschrijving op 19 december 1968 van B.C. The Herons (Ball Club The Herons) als honk- en softbalvereniging bij de Kamer van Koophandel is het meteen officieel. 

  In 2018 vieren wij dus ons 50-jarig bestaan als vereniging en dat laten wij niet zonder slag of stoot (!!) aan ons voorbij gaan. Er zijn diverse activiteiten gepland, waarvan enkele nog onder voorbehoud. Hieronder een opsomming van hetgeen gepland staat. Alle data zijn onder voorbehoud, hou deze site en onze Facebook pagina in de gaten voor updates.

  Uitgave Herons Jubileumboek 50 Jaar Herons.
  Om 50 jaar historie tastbaar te maken wordt er voor en door leden en oud leden van The Herons een echt jubileumboek uitgegeven. Het boek bevat steeds in overspanningen van 10 jaar diverse wetenswaardigheden over het ontstaan, de groei, successen dieptepunten van de vereniging. Aangevuld met mooie verhalen van diverse Herons coryfeeën. Een Jubileumboek kost € 22,50 en kan besteld worden via voorinschrijving door een mail te sturen naar bestuur@herons.nl

  Heruitgave van de Strip "The Frogcity Flops" van Jack Staller.
  Voor het 25-jarig jubileum is er een leuke strip uitgebracht door professioneel striptekenaar Jack Staller. De strip zal in kleine uitgave opnieuw uitgebracht worden en kan uw eigendom worden voor slechts € 12,50. Ook voor de strip geldt dat deze via voorinschrijving besteld kan worden. Stuur een mail naar bestuur@herons.nl en ontvang bericht wanneer u de strip kunt bestellen.   10 juni 2018 - Landelijke Beeball Dag, Gé van Berkel Toernooi. 
  Voor de kleinste spelers komt de Landelijke Beeball Dag naar Heerhugowaard. Met reeds 8 inschrijvingen en onze eigen Beeball Majors strijden in totaal 9 teams met elkaar om de eer en een mooie trofee. Houdt de website en Facebook in de gaten voor meer informatie. 

  23 juni 2018 - Historische Honkbal Marathon. 
  In een vijf uur durend honkbalspectakel zal ons Heren 1 team het opnemen tegen leden en oud leden uit alle vijf decennia die The Herons heeft doorgemaakt. Elk uur een ander decennium beginnend met de oudste leden en oud leden. Wie weet gaat Gé van Berkel zelf weer op de heuvel staan?!

  17 t/m 19 juli 2018 - Herons International Tournament (onder voorbehoud). 
  Gaat het lukken om enkele grote internationale teams naar Heerhugowaard te krijgen voor een heus internationaal softbal toernooi? We gaan het zien. Nog niet alles is zeker en rond. Maar houdt de site in de gaten voor meer informatie. 

  15 september 2018 - G-honkbal West-Friesland Cup.
  Ook dit jaar zullen wij weer een West-Friesland Cup organiseren voor G-honkbal teams uit Nederland. Deze altijd gezellige en goed bezochte cup is voor alle teams en betrokkenen elk jaar weer een feest om aan deel te nemen en om te organiseren. 

  December 2018 - Besloten Jubileumfeest en/of receptie. 
  We sluiten het jaar af met een besloten jubileumfeest eventueel aangevuld met een receptie als de animo te groot is. De exacte datum is nog niet bekend, maar zal heel dicht tegen de oprichtingsdatum in 1968 aanliggen. Wij zoeken nog adresgegevens van vele oud leden. Heeft u een verleden bij The Herons en wilt op de hoogte gehouden worden van deze activiteit, stuur dan een email naar bestuur@herons.nl. Spreekt u geregeld oud teamgenoten of andere oud leden, wijs hen dan op deze activiteiten. Wij vieren het jubileum graag met iedereen die verbonden is of geweest is met onze vereniging.